Alle concerten zijn op zondagmiddag in het Torenlaan Theater-Torenlaan 38 Zeist
Aanvang concert: 14.30 uur- Zaal open om 14.00 uur.
Losse kaarten a € 12.50 p.p.

zondagmiddag 10 september 2023 - concert met:

Folk University Jazzband

De Folk University Jazzband (FUJB) bestaat uit een 6-tal enthousiaste muzikanten uit Harderwijk en de naaste omgeving en wordt vaak aangevuld met een gastzangeres. De naam van de band was verbonden met de volksuniversiteit, waarvan de bandleider tevens de oprichter was, maar kan evenzeer verwijzen naar het universiteits-verleden van de stad Harderwijk.
Sinds haar oprichting in 1991 heeft de band zich de improviserende muziekstijl eigengemaakt zoals die in de muziekwereld ontstond in de vorige eeuw in New Orleans, ook wel aangeduid als de klassieke jazz. Inmiddels heeft de band zich professioneel ontwikkeld en ruimschoots ervaring opgedaan met vele optredens, zowel op straat als op podia en jazzcafes. In oktober 1994 werd deelgenomen aan de muziekmarathon te Maartensdijk en kon uit handen van de jury waarin o.a. zitting had de bekende T.V.presentator Han Reiziger, verrassend een prijs in ontvangst worden genomen.
In mei 1997 maakte de band een studiereis naar New Orleans, de bakermat van de jazz. Met succes werd opgetreden op o.a. de Mississipi Riverboat en in de Bourbonstreet. Sinds 1998 is de band een der vaste huisorkesten van de Stichting Oude Stijl Jazzkring Noord Veluwe die iedere eerste zaterdag van de maand jazz-cafe in 't Coelenhage te Wezep houdt. In voorjaar 2004 werd naar aanleiding van het 12½ jaar bestaan een CD uitgebracht getiteld Jazz at the Zuyderzee , verkrijgbaar bij Music House H'wijk.