Alle concerten zijn op zondagmiddag in het Torenlaan Theater-Torenlaan 38 Zeist
Aanvang concert: 14.30 uur- Zaal open om 14.00 uur.
Losse kaarten a € 12.50 p.p.

zondagmiddag 13 oktober 2024 - concert met:

Dixie Six All Stars

Dixie Six All Stars, opgericht in 2016, heeft haar roots in de befaamde Dick’s Dixie Six Band, die na 25 jaar ophield te bestaan.

De ritmesectie van destijds vormde het hart van de Dixie Six All Stars: Carla Tavenier-Kok op bas en Gerard Tavenier op banjo en gitaar. Sinds één jaar is Ernest van Ginkel de drummer van de band. Stuk voor stuk ervaren en bevlogen muzikanten die voor een stevige drive zorgen.

De frontlinie wordt aangevoerd door trompettist en Armstrong-liefhebber Feike Grit uit Gouda. Zijn muzikale hart ligt in New Orleans en dat is goed te horen! Wim Vreeburg speelt op klarinet en saxen. Harry Hack uit Zevenhuizen (o.a. Jazzterix) maakt met zijn trombone de blazerssectie compleet.

Hiermee heeft de band het Groene Hart als thuishaven. Maar in de zeven jaar van haar bestaan speelde de bands op diverse jazz locaties in het hele land. De band speelt een afwisselend repertoire: onbekend en welbekend, van gezellige dixieland zoals bijvoorbeeld nummers als Hij wel! en Tishomingo Blues, tot gevoelige ballads als Je suis seul ce soir en Am I blue, gezongen door Carla Tavenier-Kok. Maar ook de Buddy Bolden Blues in de stijl van good old Chris Barber staat op de lijst.

Dit alles gebracht met een aanstekelijk enthousiasme.

                                                      want het band-motto is: it don’t mean a thing if it ain’t got that swing!